REZANJE VODENIM MLAZOM - WATERJET CUTTING
Ekon CutnologyEkon CutnologyEkon Cutnology
(Pon-Petak)
info@ekon-cutnology.com
88000 Mostar
Ekon CutnologyEkon CutnologyEkon Cutnology

Rezanje metala

Rezanje metala nikad nije bilo lakše

Waterjet cutting tehnologije omogućavaju brzo, efikasno i precizno rezanje svih vrsta materijala, pa i metala. U dodatku smo pobrojali metale nad kojima vršimo rezanje:

ALUMINIJ
Čelik (alatni čelik, čelik s niskim ugljikom, nehrđajući čelik)
Titan
Bakar
ALUMINIJ ČELIK TITAN BAKAR

Hladno rezanje aluminija vodenim mlazom. Prilikom rezanja vodenim mlazom ne dolazi do zagrijavanja sirovine. Waterjet rezanje se koristi često u avioindustriji zbog velike primjene metala aluminija. Waterjet rezanje je pogodno, osim za aluminij, i druge obojene metale koje ne podnose visoku temperaturu . Režemo Aluminij debljine do 200 mm.

Waterjet je pogodan za rezanje čelika i to je jedan od metala koji se najčešće reže pod vodenim mlazom. Bez obzira da li se radi o alatnom čeliku, čeliku s niskim ugljikom ili nehrđajućem rezanje vodenim mlazom će obratke izrezati perfektno, bez oštrih rubova. Režemo čelik debljine do 150 mm.

Različite debljine obradaka moguće je rezati na waterjet mašinama, uz korištenje abrazivnih čestica. Tehnologija vodenog mlaza jednako dobro će rezati titan debljine 300 mm i aluminij debljine 10 mm.

Waterjet rezanje pogodno je i za bakar. Bakar je metal koji je čovjeku od davnina poznat i koristi ga u različite svrhe. Najznačajnija uporaba bakra temelji se na njegovoj izvanrednoj i izuzetnoj električnoj vodljivosti i toplinske provodnosti (i kao krutina i kao taljevina), ima vrlo široku primjenu naročito u elektrotehnici (elektronici).

Kontakt

  • Maršala Tita 288
    88000 Mostar
  • (+387)61 723 119
  • info@ekon-cutnology.com

Novosti

Pratite najnovije informacije o vodenom rezanju i vezanim tehnologijama na našem blogu.

Pretplatite se na naš newletter

Sve informacije vezano za naš rad kao i novosti iz waterjet rezanja možete saznati ukoliko se pretplatite na naš newsletter. Čekaju Vas i neka jako ugodna iznenađenja.
Ne, hvala.
Pretplatite se na naš newletter