REZANJE VODENIM MLAZOM - WATERJET CUTTING
Ekon CutnologyEkon CutnologyEkon Cutnology
(Pon-Petak)
info@ekon-cutnology.com
88000 Mostar
Ekon CutnologyEkon CutnologyEkon Cutnology

Budućnost Waterjet -a

Dr. John Olsen

Unatoč svojoj svestranosti i jednostavnosti, vodeni mlaz ostaje relativno nišna tehnologija rezanja.

Brojni su razlozi za ovakvo stanje stvari, ali Burnham je posebno naglasio jedan: „Koji je najčešći rez tvrdog materijala? To je blagi čelik, koji sve može rezati – plazma ga može rezati, laser može rezati, bušilice, glodalice, glodalice, pile; svi mogu rezati blagi čelik.

Prelazeći na ploču, još uvijek mnogo procesa može rezati blagi čelik u ploči. U osnovi, kako se udaljavate od super-uobičajenih materijala u egzotičnije materijale, pa postajete deblji, poput do stope debljine, tada ulazite u područje gdje sjaji vodeni mlaz. ”

To sugerira da će se, kako proizvođači prelaze u egzotičnije materijale, povećavati potražnja za mlazom vode.

Dakle, ako želite pristupiti rezanju vodenim mlazom, gdje biste trebali početi? “Najveća stvar je napraviti testne rezove kako biste bili sigurni da radi ono što mislite da će učiniti”, savjetovao je dr. Olsen.

“Želite znati koliko je precizan dio izašao. Je li završna obrada površine u redu za moju primjenu? Koliko je trajalo? “Te stvari su najbolje poznate tako što zapravo napravite dio koji ukazuje na vrstu dijelova koje namjeravate napraviti. Mnogo je stvari na koje morate paziti. Na primjer, ako izrađujete stvari od karbonskih vlakana i želite to smanjiti, morate gledati i učiti o delaminaciji nakon piercinga i imati način da to minimizirate ”, zaključio je.

Leave A Comment

Pretplatite se na naš newletter

Sve informacije vezano za naš rad kao i novosti iz waterjet rezanja možete saznati ukoliko se pretplatite na naš newsletter. Čekaju Vas i neka jako ugodna iznenađenja.
Ne, hvala.
Pretplatite se na naš newletter