REZANJE VODENIM MLAZOM - WATERJET CUTTING
Ekon CutnologyEkon CutnologyEkon Cutnology
(Pon-Petak)
info@ekon-cutnology.com
88000 Mostar
Ekon CutnologyEkon CutnologyEkon Cutnology

Rezanje keramičkih ploča i kamena

Keramičke ploče i kamen

U mnoštvu materijala koji imaju svoju mogućnost rezanja spadaju i keramičke ploče i kamen. U biti razlikujemo:

Keramik
Porculan
Staklo
Mramor
Keramik Porculan Staklo Mramor

Waterjet mašina pogodna je za savršeno rezanje keramike, keramičkih ploča, glavna prednost rezanja u odnosu na uobičajno rezanje jeste maksimalna iskoristivost sirovina. Rezanjem vodenim mlazom dobit ćete savršene obratke od keramike, čak i ako su oni visoko sofisticirani. Režemo keramičke materijale debljine do 150 mm.

Jedan od materijala koji se često koristi je porculan. Zbog izuzetno kompaktne strukture izuzetno je zahtjevan za obradu. Sa vodenim rezanjem je sasvim druga priča. Rezanje vodenim mlazom na porculanu ostavlja savršeno precizan rez i fantastičnu završnu obradu. Režemo keramičke materijale debljine do 150 mm.

Staklo je materijal jako široke primjene, kako u industriji tako i u svakodnevnom životu. Staklo je izuzetno teško obrađivati i potrebno je veliko znanje i stručnost prilikom rukovanja sa ovim materijalom. Sa vodenim rezanjem dobijate savršen proizvod i rez po želji. Režemo staklo debljine do 150 mm.

Ukoliko Vaš biznis zahtjeva rezanje mramora preporučujemo da probate sa waterjet rezanjem, posao će biti puno lakši, brži i u konačnosti jeftiniji. Maksimalno koristi sirovine, mašina reže u svim pravcima i pravi savršen rez. Režemo mramor debljine do 150 mm.

Kontakt

  • Maršala Tita 288
    88 000 Mostar
  • (+387)61 723 119
  • info@ekon-cutnology.com

Novosti

Pratite najnovije informacije o vodenom rezanju i vezanim tehnologijama na našem blogu.

Pretplatite se na naš newletter

Sve informacije vezano za naš rad kao i novosti iz waterjet rezanja možete saznati ukoliko se pretplatite na naš newsletter. Čekaju Vas i neka jako ugodna iznenađenja.
Ne, hvala.
Pretplatite se na naš newletter